Naslovna / Ostalo / Danas u sali OV Kakanj održana javna rasprava u okviru projekta ReLOaD

Danas u sali OV Kakanj održana javna rasprava u okviru projekta ReLOaD

Općina Kakanj u saradnji sa UNDP-om organizirala je  javnu raspravu u okviru projekta ReLOaD – Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu tokom koje je predstavljen sam projekat kao i prioritetne oblasti  prema kojima će se uskoro raspisati javni poziv za dostavljanje projekata organizacija civilnog društva.

Prije javne rasprave, u uredu načelnika Općine Kakanj je upriličen prijem za koordinatorice UNDP-a Branku Matić i Selmu Osmanagić-Agović.

Općina Kakanj učestvuje u Regionalnom programu lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) kojeg provodi Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP), a finansira Evropska unija. Učešće Općine Kakanj ostvareno je na osnovu prijave za učešće u ovom projektu.

Opći cilj programa je jačanje participativne demokratije i EU integracija na Zapadnom Balkanu putem osnaživanja civilnog društva da aktivno učestvuje u donošenju odluka, te unapređenje pravnog i finansijskog okruženja za civilno društvo.

Ciljne grupe su 50 partnerskih jedinica lokalne samouprave sa područja Zapadnog Balkana i organizacije civilnog društva.

U programu učestvuje 11 jedinica lokalne samouprave iz Bosne i Hercegovine (5 iz F BiH, 6 iz RS). Trajanje programa je 36 mjeseci.

Budžet Programa iznosi 10 miliona eura (8,5 miliona finansira EU, a 1,5 miliona eura partnerske jedinice lokalne samouprave i UNDP).

    

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Prijavite se na: Dvodnevni trening “Upravljanje projektnim ciklusom (PCM)”

Projekat “Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) u saradnji sa Općinom Kakanj objavljuje …