Naslovna / Kakanj / IGRAČI ZA OKC KAKANJ: U kladionicama rade (naj) zgodnije i to one koje igračima boravak čine prijatnijim!

IGRAČI ZA OKC KAKANJ: U kladionicama rade (naj) zgodnije i to one koje igračima boravak čine prijatnijim!

U kladionicama rade (naj) zgodnije i to one koje igračima boravak čine prijatnijim!

I dok veliki broj kladioničara bistri listiće i sastavlja “dobitne” tikete a vlasnici trljaju ruke milionskim iznosima (naših para) one su tu da igračima boravak u kladionici učine prijatnijim.

Prema analizama i priloženom posao ipak dobijaju najzgodnije radnice ili one koje to postanu na (ne)prirodan način – pretjeranim dotjerivanjem, nadogradnjama, ugradnjama kako bi prednjačile u odnosu na druge.

Tako razmjenjujući informacije sa potencijalnim posjetiocima-igračima kladionica saznali smo sljedeće.

NE POSTOJI KODEKS OBLAČENJA RADNICA!

“Često iza pulta sjede prave “dotjerane” i ušminkane ljepotice. Mnogi samo zbog njih i dolaze u kladionicu. Tako mnogi spominju i razne Grupe na društvenim mrežama Fejsbuk posvećene radnicama “Najlepše radnice u kladionicama” čime je to i dokazano. Gotovo da nema dana da se ne pojavi neka nova slika djevojke koja kuca tikete a koja je pritom s dubokim dekolteom, utegnuta u helankama ili farmericama te je evidentno da nema pravila u oblačenju jer što je više razgolićena radnica, među igračima koji su 95% muškarci priča se da “ta dobro dotjerana” – ima bolju mušteriju” kazalo nam je nekoliko čestih kladioničara.

“Postoje radnice kod koje bi svi uplatili i na najgori tim u ligi, kod ovih djevojaka bi mnogi igrali i protiv najjačih klubova jer neki dođu da h samo gledaju, zbog njih se dešava da se i tiketi pogrešno ispune pa da se i izgubi veliki iznos novca naravno u korist kladionice.

“Česte su pojave da se zakasni kući na ručak ili večeru. Kaže jedan od igrača da se uz “zgodne-radnice”, lakše podnosi i kad tiket padne. Kako saznajemo mnoge su posebno one kaje najduže i rade s poslodavaca dobile i instrukcije te male podsticaje pa su česte s na frizersko kozmetičkim nadogradnjama ali i ljupkim umiljatim pristupom, često sa prostim i otvorenim izrazima koji privlače i omamljuju muškarce kako bi privlačile pažnju “kladioničarima”.

Između ostalog mnoge djevojke  smatraju ovaj posao “unosnim” pa često od poštenijeg posla odlaze na rad u kladionice jer osim plate često “kane” i dosta bakšiša a igrači često iz dosade tu borave vrijeme te i čašćavaju i po cijeli dan kako bi sa njima provodili vrijeme, pa se zabrinuto pitamo i sami do kakvih krajnjih posljedica dolazi na kraju i po samu porodicu igrača ali i onih koji rade na tim mjestima i pitamo se da li su uopšte svjesni posljedica i odgovornosti koje nose sa sobom”, potvrđuju iz udruženja OKC KAKANJ, koje već drugu godinu zaredom radi na istraživanjima, prikupljanju informacija i analizama o štetnosti uticaja kladionica na društvo, te održava edukaciju učenicima o ovom problemu.

KAKANJINFO.COM