Naslovna / Ostalo / KAKANJSKI “KOLAČ ZA ŽIVOT” za Emu, Aleksandra i Arslana!

KAKANJSKI “KOLAČ ZA ŽIVOT” za Emu, Aleksandra i Arslana!

U subotu je planirana Humanitarna akcija pod nazivom “Kolač za život” a koja će se održati u subotu (10. 2. 2018.) na platou ispred kakanjske pošte. Planirano je da akcija traje od 09:00 do 16:00. Kako je u dopisu navedeno ovu akciju predvodi neformalna grupa  na čelu sa organizatoricom Ernom Porča, Alma Kulović – Trako, Vaiza Delibašić i Albina Muraja.

Cilje akcije je sakupiti što više novca za liječenje  oboljele djece: Arslana Kulačića – Rođen sa tumorom na mozgu, trenutno na liječenju u Tursko

j i Emu Isić – Oboljela od cerebralne paralize, epilepsije, usporenog i disharmoničnog razvoja, malnutricija, hipotrofija, quadro paresa spastistica.

Sva prikupljena sredstava od prodaje kolača će biti uplaćena na račune gore navedene djece.

Naime sve je krenulo kada je adminka grupe na fb ‘Žene bez dileme’ i ujedno organizator akcije, pokrenula humanitarnu akciju za liječenje malenog Arslana, Aleksandra i male Emice. Tako je organizatorica za naš portal izjavila da je našla žene, djevojke koje će biti uz nju, te su organizovano našle sve potrebno da se akcija realizuje.

Tako će Humanitarna akcija ‘KOLAČ ZA ŽIVOT’ imati za cilj da prodajom kolača prikupi sredstava za ovu oboljelu djecu.

KAKANJINFO.COM 

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

KSC KAKANJ: Dodijeljena uvjerenja za polaznike kursa engleskog, njemačkog i kursa krojenja i šivenja

U ponedjeljak 14.05.2018. godine u JU KSC Kakanj upriličena je dodjela uvjerenja KSC za polaznike …