Naslovna / Ostalo / Mještani Brnja za primjer aktivizma

Mještani Brnja za primjer aktivizma

U kakanjskom naselju Brnj bilježimo lijep primjer aktivizma mještana koji su izvršili uklanjanje grmlja na određenim dionicama uz put koji vodi do njihovog naselja čime su umanjili opasnosti koje vrebaju u saobraćaju i eliminisali problem nepreglednosti puta na najkritičnijim mjestima. Izvršili su i nasipanje bankina na određenim dionicama, te određene popravke na putu.

  

“Zahvaljujemo se ovim momcima koji su danas bili na akciji, a ove koji iz opravdanih razloga nisu prisustvovali današnjoj akciji molimo da se odazovu narednim akcijama. A svi oni koji iz nekih svojih razloga ne žele da dođu na akciju, neka to njima bude na dušu, jer ovo se radi za sve nas, mi želimo da ovo naše selo izgleda ljepše.

Hvala vam još jednom što ste se odazvali današnjoj akciji i poziv da se priključite i narednim akcijama koje budemo organizovali”, saopšteno je na Facebook stranici “Brnj”.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Industrijski gradovi će moći blokirati firme, ceste i vozila zbog zagađenja!

U pogledu zagađenosti zraka Ministarstvo određuje granične vrijednosti, a u kantonalnoj nadležnosti su akcijski i …