Naslovna / Ostalo / Napreduju radovi na izgradnji nove sportske dvorane u Kaknju

Napreduju radovi na izgradnji nove sportske dvorane u Kaknju

Napreduju radovi na realizaciji prve faze izgradnje sportske dvorane u Kaknju.

Radovi obuhvataju konstruktivnu fazu, odnosno izgradnju  AB skeletne konstrukcije sa svim montažnim elementima (AB grede, krovni nosači, temeljne stope, temeljne grede, stubovi, stropne ploče, stropne grede, krovni nosaći i  krovni  termoizolacioni paneli).

Radi se o projektu koji će, uključujući i sportske rekvizite, u konačnici koštati oko 1.500.000 KM. Uz kapacitete postojeće sportske dvorane, nova dvorana će, u skladu sa raspoloživim prostorom, kakanjskom sportu koji ima čak 5 premijerligaša donijeti još jedan teren za basket, te teren za nogomet/rukomet/odbojku, ali i svlačionice, fitnes/teretanu…

Ukupna vrijednost ugovora kojim je definirana realizacija prve faze izgradnje dvorane je 397.800 KM.

Posebne zasluge za izgradnju nove sportske dvorane u Kaknju ima Vlada Zeničko-dobojskog kantona koja je u ovu svrhu do sada odobrila 700.000 KM (isplaćeno 200.000 KM, poslije odobreno još 500.000 KM) obzirom na činjenicu da će nove dvoranske kapacitete koristiti i učenici Srednje tehničke škole “Kemal Kapetanović” Kakanj u svrhu održavanja časova tjelesnog odgoja. Na ovaj način će biti riješen veliki problem kojeg su imali učenici ove škole zbog nepostojanja sale za tjelesni odgoj.

  

Idejno rješenje nove sportske dvorane u Kaknju

Radove će finansirati i Općina Kakanj.

Izvođač radova na realizaciji prve faze koji je izabran kroz zakonom definiranu proceduru javne nabavke je firma “Inžinjering 1” Jelah.

   

Zabilježeno 3.januara 2018.godine

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Općinu Kakanj posjetio Davor Župa, predsjedavajući Gradskog vijeća Bihaća

Općinu Kakanj je posjetio predsjedavajući Gradskog vijeća Bihaća Davor Župa sa saradnicima. Posjeta je realizirana …