Naslovna / Ostalo / Održana konstituirajuća sjednica Savez društava psihologa BIH

Održana konstituirajuća sjednica Savez društava psihologa BIH

Savez društva psihologa

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Nakon što je zvanično registrovan rad Saveza društva psihologa (SDP) u Bosni i Hercegovini, čiji su članovi (Društvo psihologa Republike Srpske, Društvo psihologa u Federaciji Bosne i Hercegovine i Društvo psihologa Brčko distrikta BiH), u petak 27. 04. 2018. godine je u Sarajevu održana konstituirajuća sjednica Upravnog odbora SDP.

Na sjednici pored članova Upravnog odbora prisustvovali su Dženana Husremović, predsjendica SDP i Srđan Baralić, potpredsejdnik SDP.

Na sjednici je za predsjednika Upravnog odbora SDP izabran Miroslav Gavrić (Brčko), a za potpredsjednike Upravnog odbora izabrani su Remzija Šetić (Sarajevo) i Dalibor Miholjčić (Banja Luka).

Na sjednici je dogovoren dalji plan rada za 2018. godinu ali i smjernice rada za 2019. godinu. Strateški cilj rada SDP je učlanjenje u EFPA (European Federation Psychologists Associations), priprema održavanja šestog kongresa psihologa BiH koji će se sljedeće godine održati u Banja Luci, i pokretanje naučnog i stručnog časopisa psihologa u Bosni i Hercegovini.

Prema saznanjima našeg portala ova su se tri društva psihologa uprkos birokratskim ograničenjima i formalno udružila u Savez, mada su i bez toga ranije sarađivali i iza sebe već imaju 5 kongesa i nekoliko projekata koje su zajedno održali.

KAKANJINFO.COM

 

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

ŽELJEZNICE FBIH PLANIRAJU OGRAĐIVANJE IMOVINE: U dijelu Doboja i Željezničke stanice “MNOGE OGRADE I PARCELE NEPROPISNO OGRAĐENE”!

Željeznice FBiH upozoravanju stanovništvo koje živi uz prugu Zenica – Maglaj – Kakanj da je …