Naslovna / Ostalo / Općina Kakanj daje lekcije drugima: Cijena obdaništa samo 50 KM!

Općina Kakanj daje lekcije drugima: Cijena obdaništa samo 50 KM!

Općinsko vijeće Kakanj donijelo je odluku da se od mjeseca aprila usluge obdaništa “Mladost” plaćaju samo 50 KM, kako bi usluge ove javne ustanove bile dostupne svim građanima sa cjelokupnog područja općine Kakanj.

Dosadašnje cijene usluga obdaništa “Mladost” bile su 125 i 150 KM, u zavisnosti od uzrasta djece, a namjera Općine Kakanj je da se napravi cijena koja će biti prihvatljiva i za građane sa malim porodičnim mjesečnim primanjima.

“Obzirom na ograničenost kapaciteta i ograničen broj djece koja mogu biti primljena u kakanjsko obdanište definisani su kriteriji po kojima će se provoditi procedura prijema djece”, ističu iz nadležne općinske službe, koja će refundirati razliku u cijeni smještaja djece.

Ovo nije prvi put da iz Kaknja stižu pozitivne vijesti, od poticaja mladim poduzetnicima, preko gradnje kuća za Rome, do otvaranja muzeja, te podrške sportskim kolektivima.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

KSC KAKANJ: Dodijeljena uvjerenja za polaznike kursa engleskog, njemačkog i kursa krojenja i šivenja

U ponedjeljak 14.05.2018. godine u JU KSC Kakanj upriličena je dodjela uvjerenja KSC za polaznike …