Naslovna / Ostalo / Svečana sjednica Saveza udruženja penzionera ZDK

Svečana sjednica Saveza udruženja penzionera ZDK

penz-a-620x310

Uz Dan penzionera Federacije BiH, 25. oktobar, jučerje u Zenici održana svečana sjednica Saveza udruženja penzionera Zeničko-dobojskog kantona.

Nakon 20 godina borbe i stalnog pogoršavanja položaja penzionera, danas konačno imamo razloga za slavlje.

Vjerujemo da će novi Zakon o penzijsko-ivalidskom osiguranju biti donesen na prvoj predstojećoj sjednici federalnog parlamenta,najavio je danas Omer Omerefendić, predsjednik Skupštine Saveza udružernja penzionera Federacije BiH.Loš društveni ambijent u kojem žive svi građani Bosne i Hercegovine drastično se odrazio na status penzionera, koji već dugo žive na ivici bijede, ocijenjeno je na skupu u Zenici.

Mi smo nevladina organizacija i činimo sve što možemo kako bismo unaprijedili položaj penzionera, dodaje Mustafa Trakić, pred Upravnog odbora Saveza udruženja penzionera Zeničko-dobojskog kantona.

Iste probleme imaju svi bh. penzioneri i vrijeme da u borbu krenemo zajedno, poručio je Rade Rakulj, predsjednik Udruženja penzionera Republike Srpske.Svečanoj sjednici upriličenoj uz Dan penzionera Federacije Bosne i Hercegovine, prisustvovali su i čelnici Federalnog Zavoda penzijsko-invalidskog osiguranja, prvi ljudi zdravstvenih ustanova i banjskih lječilišta, delegacija Vlade Zeničko-dobojskog kantona, te predstavnici penzionerskih organizacija iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

(S.S.)

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

KSC KAKANJ: Dodijeljena uvjerenja za polaznike kursa engleskog, njemačkog i kursa krojenja i šivenja

U ponedjeljak 14.05.2018. godine u JU KSC Kakanj upriličena je dodjela uvjerenja KSC za polaznike …