Naslovna / Politika / Sjednica Kolegija SDA u Sarajevu o svjedočenju Fahrudina Radončića na Kosovu

Sjednica Kolegija SDA u Sarajevu o svjedočenju Fahrudina Radončića na Kosovu

55db1b7f-aff0-4178-9925-03960a0a0a64-kolegij-3-718x446

Sjednica Kolegija Stranke demokratske akcije (SDA) započela je u centrali ove stranke u Sarajevu.

Prije početka sjednice članovi Kolegija nisu davali izjave za medije.

Na insistiranje novinara da kaže svoj stav u vezi sa svjedočenjem Fahrudina Radončića na Kosovu, predsjednik SDA Bakir Izetbegović je kratko kazao da će to prokomentarisati nakon sjednice stranačkog kolegija.

Podsjećamo, Radončić je kao svjedok Tužilaštva u slučaju Nasera Keljmendija, pred Osnovnim sudom u Prištini je izjavio da je za ubistvo Ramiza Delalića Ćele apsolutno odgovorna “bošnjačka državna mafija, da on ne bi otkrio desetak političkih ubistava”, što je Delalić, kako je dodao, to najavio u intervjuu Slobodnoj Bosni dva dana prije njegove smrti.

(oslobođenje)

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Oštećen budžet Grada Zenica: Privatno zemljište svoje supruge Kasumović uz pomoć nove većine pretvorio u Poslovnu zonu “Zenica – jug”

Gradsko vijeće Zenice na svojoj sjednici koja je održana u petak, 13. aprila 2018. godine …