Naslovna / PRESS OPĆINE / Hvala Direkciji za ceste ZDK što je još početkom 2018. godine uvažila prijedlog Općine Kakanj: Uskoro sanacija dijela regionalne saobraćajnice od naplatnih kućica na autocesti A 1 do kružnog toka u blizini autobuske stanice

Hvala Direkciji za ceste ZDK što je još početkom 2018. godine uvažila prijedlog Općine Kakanj: Uskoro sanacija dijela regionalne saobraćajnice od naplatnih kućica na autocesti A 1 do kružnog toka u blizini autobuske stanice

Uz brojne projekte izgradnje i sanacije infrastrukture, u Kaknju će uskoro, nakon što budu okončane tenderske procedure, početi i rekonstrukcija dijela regionalne saobraćajnice od naplatnih kućica na autocesti A 1 do kružnog toka u blizini autobuske stanice u Kaknju.

“Ovaj projekat nominirala je Općina Kakanj kroz stalnu i kontinuiranu komunikaciju između općinskih službi i Direkcije za ceste ZDK tako da je još početkom tekuće godine ovaj projekat uvršten u planove i programe Direkcije za ceste ZDK za 2018. godinu.

U toku rekonstrukcije bit će rješavani prilazi objektima sa saobraćajnice, pa je ova informacija istovremeno i poziv zainteresiranim građanima da prate radove kada se budu odvijali i da se tada rješavaju pitanja pristupa objektima, jer nakon završetka radova neće biti dozvoljeno naknadno nabacivanje betona uz ivičnjake čime se sprečava odvodnja voda sa saobraćajnice kao što je to slučaj danas.

O ovom projektu načelnik Nermin Mandra je razgovarao sa predstavnicima Direkcije”, navodi se u saopštenju na službenoj stranici Općine Kakanj.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

FOTO KORNER: Sanacija mosta u ulici Omera Maslića

Srijeda, 16. maj 2018. godine: Danas je počela sanacija željeznog mosta na ulazu u ulicu …