Naslovna / PRESS OPĆINE / U dvorištu Vatrogasnog doma u kakanjskom naselju Doboj organizirano polaganje ispita za nove dobrovoljne vatrogasce

U dvorištu Vatrogasnog doma u kakanjskom naselju Doboj organizirano polaganje ispita za nove dobrovoljne vatrogasce

14572878_1219551184783632_8782916690374486221_n-660x330

U okviru aktivnosti na obilježavanju oktobra-mjeseca zaštite od požara, 29.oktobra 2016.godine u dvorištu Vatrogasnog doma u kakanjskom naselju Doboj, organizirano je polaganje usmenih, pismenih i praktičnih ispita za nove dobrovoljne vatrogasce.

Video zabilježen na polaganju praktičnog dijela ispita pogledajte klikom ovdje

Osim ove aktivnosti, tokom oktobra kakanjski vatrogasci su prisustvovali radionici koju je organizirao Centar za mentalno zdravlje Kakanj o temi “Prva psihološka pomoć za sve”,  učestvovati su na Međunarodnom turniru vatrogasaca u malom nogometu u Zenici na kojem su osvojili prvo mjesto, realizirali su vatrogasne vježbe za odjeljenjem malih vatrogasaca-pionira…

Tokom oktobra izvršena je i nabavka četverotočkaša specijaliziranog za više namjena. Naime, vozilo ima priključak za grtalicu pa će se moći upotrebljavati i za čišćenje puteva od snijega pri intervenciji vatrogasaca. Vozilo ima i prikolicu. Ove karakteristike će omogućiti da tokom ljetnog i zimskog perioda vatrogasci mogu brzo stići do svake lokacije na kojoj se ukaže potreba za intervencijom, a bit će u prilici da sa ovim vozilom sa bilo koje tačke izvrše transport povrijeđenih lica, da izvrše dostavu hrane i lijekova na svaku lokaciju itd.

vz1 vz3

Novo vozilo u voznom parku PVJ Kakanj

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o A.K. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Savez udruženja boračkih organizacija općine Kakanj: Izabrani zvaničnici, direktori, državni službenici i namještenici, uposlenici organa reda, uposlenici javnih preduzeća i ustanova, gdje ste bili one svečane večeri kada se promovirala najvažnija knjiga u 23 poslijeratne godine u Kaknju?

Na promociji Monografije “Kakanj u Odbrambenom i oslobodilačkom ratu 1992-1995” koja je upriličena u ponedjeljak …