Naslovna / PRESS OPĆINE / Uklonjeno kamenje koje je bilo postavljeno uz cestu na Plandištu

Uklonjeno kamenje koje je bilo postavljeno uz cestu na Plandištu

pl-576x330-1

Putem Facebook stranice Općine Kakanj kontinuirano stižu dojave o zabranjenim radnjama koje čine nesavjesne osobe. Posebno je zabrinjavajući trend postavljanja kamenja uz saobraćajnice, pa i direktno na ceste, čime se ugrožava sigurnost odvijanja saobraćaja.

Nakon prijave koja se odnosila na kamenje postavljeno uz cestu na području Plandišta, reagirala je inspekcija koja je poduzela radnje iz svoje nadležnosti tako da je kamenje uklonjeno.

“Tačna lokacija ovih kamenih pećina, jeste kada se popnete uz staru jamu pa prema raskrsnici na Plandištu kada hoćete prema muslimanskom gradskom groblju ili prema deponiji. I to nije jedini primjer izivljavanja nad vozačima i pješacima koji se ne mogu normalno mimoići na Plandištu. Ima toga još. Molim vas da što prije riješite ovo i da odgovorne sankcionišete dok nije netko nastradao”, napisao je jedan naš sugrađanin.

Građanima se Općina zahvaljuje na upućenim prijavama i sugestijama, te ih poziva da  i dalje pišu i prijavljuju slučajave nedozvoljenih radnji, te da tako zajedno gradimo bolji i sigurniji Kakanj u svakom pogledu.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o A.K. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

FOTO KORNER: Sanacija mosta u ulici Omera Maslića

Srijeda, 16. maj 2018. godine: Danas je počela sanacija željeznog mosta na ulazu u ulicu …