AJAX ZASLUŽENO DO POBJEDE Blijedo izdanje Tottenhama

Na samom startu utakmice gledali smo otvoreni dvoboj, a obje ekipe čekale su  priliku iz polukontri.
Ideja Tottenhama je da visokim presingom spriječi prepoznatljivu pas igru Ajaxa, što mu je u  uvodnom dijelu meča išlo jako dobro. Engleska ekipa u napadu ima visokog Llorentea, koji je mogao biti jako važan u skok igri.
U 15. minuti hladan tuš za domćina – Gol za Ajax! 1:0, strijelac je DONNY VAN DE BEEK! Neres je povukao s desne strane, nakon čega je Schone dodao do Ziyecha koji je majstorski pronašao Van den Beeka, koji je bio na rubu ofsajda, a potom je zabio s desne strane u suprotni ugao za veliko vodstvo! Naknadno je VAR provjerio cijelu situaciju i gol je priznat!

tottenham-ajax-var

Nakon gola Ajax potpuno preuzima kontrolu utakmice i stižu do posjeda od čak 65%.

U 24. minuti velika prilika za Ajax ,Lloris je obranio udarac Van de Beeka s lijeve strane nakon sjajne akcije. Mogao je strijelac gola dodati za suigrača pred golom, ali se odlučio šutirati.

Nakon toga u 32. minuti žestok sudar u šesnaestercu Ajaxa. Golman Onana boksao je loptu, a tom prilikom stradao je Vertonghen kojem su morali  ukazati pomoć. Bilo je  tu i krvi na njegovoj glavi, povrijedio je nos, ali je nastaviti susret.

Do kraja poluvremena još jedna prilika za Ajax, sjajno je Neres prošao po lijevoj strani ali se u trenutku šuta okliznuo.

 

Na početku drugog poluvremena Tottenham je pokušavao da izjednači ali bezuspješno, u 54. minuti pokušao je glavom  Dele Ali nakon ubačaja s desne strane, ali preko gola.
Domaći su  uz veliku podršku sa tribina pokušavali napraviti nešto više ali se utakmica nastavila bez opasnih prilika. Ajax je igrao puno opreznije nego u prvom poluvremenu i samo su čekali grešku domaćih kako bi uzvratili kontrom.

U 78. minuti stativa! Neres je dobio loptu na lijevoj strani i iz prve šutirao u suprotni ugao. Lloris je bio svladan, ali je lopta poljubila desnu stativu! Ajax je propustio veliku priliku za 2:0!

Tottenham je do kraja pokušavao, ali rezultat je ostao isti. Aax je upisao veliku pobjedu u prvoj polufinalnoj utakkmici Lige Šampiona.

 

(Sport.ba)