Naslovna / Sport / Amel Tuka po 13-ti put u samo nekoliko mjeseci podvrgnut doping kontroli

Amel Tuka po 13-ti put u samo nekoliko mjeseci podvrgnut doping kontroli

amel-tuka

Bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka i dalje ima velike probleme sadoping kontrolama Međunarodne svjetske atletske federacije. Tuka se žalio kako je podvrgnut prevelikom broju doping kontrola prošle godine i taj trend nastavljen je i u 2017. godini.

Njemu su na vrata jednog hotela u Portugalu u sedam sati ujutro pokucali kontrolori iz IAAF-a, te su mu uzeli uzorak krvi i uzorak urina. Amel je trenutno na pripremama u Monte Gordu u Portugalu, a prvi zvanični nastup u dvorani imat će ove godine u italijanskoj Padovi.

downloadPodsjetimo da je i 22. decembra prošle godine Amellu doping kontrola također došla na vrata i naš atletičar se žalio, govorio da postaje nesnošljivo. Iako su se iz Međunarodne atletske federacije ispričali, ne štede Amela, kojem je ovo bio 13. test u posljednjih nekoliko mjeseci. Atletski savez Bosne i Hercegovine se već žalio zbog konstantnog uznemiravanja Tuke, ali ni to očigledno ne pomaže.

(sportsport.ba/Kakanjinfo.com)

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Svjetsko prvenstvo 2018.: Senegal pobijedio Poljsku

Nogometna reprezentacija Senegala je u drugom meču prvog kola grupe ”H” Svjetskog prvenstva u Rusiji …