Naslovna / Sport / Buffon: “Atletico Madrid osvaja Ligu prvaka…”

Buffon: “Atletico Madrid osvaja Ligu prvaka…”

Gianluigi Buffon
Gianluigi Buffon

Goman Juventusa Gianluigi Buffon smatra da će Atletico iz Madrida osvojiti Ligu prvaka.

U finalu Lige prvaka snage će odmjeriti dva giganta, Real Madrid i Atletico Madrid. Potsjetimo se da su upravo ta dva kluba igrala finale prije dvije godine. U toj utakmici Atletico Madrid je vodio do sudijske nadoknade. U sudijskog nadoknadi gol je postigao Sergio Ramosa nakon ubačaja Luke Modrića. U produžecima Real Madrid je deklasirao popularne jorgandžije sa 4:1.

Zbog tog događaja, Buffon smatra da ovaj put oni zaslužuju osvojiti trofej Lige prvaka.

”Atletico Madrid je nesretno izgubio u finalu prije dvije godine, ako ima pravde u sportu, oni će osvojiti. Vjerujem da je moguće da se desi ‘sportska osveta’, ali bit će to težak zadatak za Atletico. Real Madrid će se namučiti ukoliko žele osvojiti, jer Atletico je tim koji se teško pobjeđuje” – rekao je Gianluigi Buffon.

Finale će se odigrati u Milanu, 28. maja ove godine.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o A.K. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Na Rudaru tri pojačanja

Pored golmana Amira Bekana, jednogodišnje ugovore potpisali Mirza Rizvanović, Fadil Čizmić i Adnan Hrelja Dva …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *