Naslovna / Mladost DK / FK Mladost krenula s radom, nekoliko igrača na meti inostranih klubova

FK Mladost krenula s radom, nekoliko igrača na meti inostranih klubova

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja danas su krenuli s pripremama za narednu sezonu u Premijer ligi. Elvedin Beganović, koji će i naredne sezone sjediti na klupi Mladosti izvršio je prozivku igrača, te je prezentovao plan priprema kluba do početka sezone.

Na prozivci su se odazvali svi igrači koji imaju ugovore, osim Anđušića, Guzine i Fanima koji će se ekipi priključiti u ponedjeljak. Od igrača iz prošle sezone već je poznato da su klub napustili Asani, Muslimović i Arežina, koji je prešao u Lokomotivu iz Zagreba.

Na današnjoj prozivci bilo je i nekoliko igrača koji će u narednom periodu biti na probnom radu, a tu je bio i novi napadač Andrej Todorović, koji je potpisao ugovor, a dolazi iz tuzlanske Slobode.

Kada je u pitanju plan priprema, do 1. juna ekipa će se pripremati u Kaknju, te Visokom, a plan je da se odigraju dvije prijateljske utakmice, od kojih je jedna vjerovatno protiv Veleža. Za 1. juli planiran je odlazak na pripreme vjerovatno na Zlatibor, gdje bi ekipa ostala 10-tak dana, te onda završni dio priprema ponovo u Kaknju i Visokom.

Mladosti je prošle sezone malo falilo da izbori Evropu, a u narednoj sezoni plan je da budu u gornjem dijelu tabele. Za nekoliko igrača poput Anđušića, Boje, Fanima, Guzine, Nikolića ima dosta upita od klubova iz inostranstva, ali još nije poznato hoće li neko od njih napustiti Mladost.

Moguć je dolazak par novih igrača, na mjestima u ekipi gdje su neophodna pojačanja, to se prije svega odnosi na bočne pozicije, te jednom veznjaku, ali i napadaču.

SPORTSPORT