Naslovna / Sport / Fudbal se vratio u Alep nakon pet godina rata

Fudbal se vratio u Alep nakon pet godina rata

Prva fudbalska utakmica u ratom razorenom Alepu nakon dugih pet godina odigrana je minulog vikenda.

Gradski derbi odigrali su Al-Ittihad i Hurriya (2:1), a navijači su prvi put od 2011. godine gledali uživo dvoboj na fudbalskom terenu.

Naime, otkako je započeo sukob između sirijske vojske i pobunjeničkih snaga u Alepu nije bilo profesionalnog fudbala.

Na stadionu je vidljiva šteta prouzrokovana ratom, ali atmosfera na tribinama se nije razlikovala od atmosfere bilo kojeg drugog gradskog derbija širom svijeta.

“Ne mogu vam opisati kakav je osjećaj zaigrati u Alepu nakon pet godina. Srce mi ubrzano kuca”, rekao je uoči susreta Ittihadov igrač Omar Hamidi.

Fudbaleri Hurriye su svoje prvenstvene susrete ove sezone igrali u Latakiji, a Firas Al-Ahmad tvrdi da je odvojenost od domaćeg terena i navijača štetila igrama ekipe.

“Naše je pravo igrati u Alepu. Igramo bolje kada smo na svom terenu i pred svojim navijačima. Želimo ponovno uzdignuti Alepovo ime”, rekao je fudbaler Al-Ahmad.

(klix.ba)

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o A.K. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Svjetsko prvenstvo 2018.: Senegal pobijedio Poljsku

Nogometna reprezentacija Senegala je u drugom meču prvog kola grupe ”H” Svjetskog prvenstva u Rusiji …