Naslovna / Sport / Grbavica kao spas za nastavak odlične posjete u ovoj sezoni

Grbavica kao spas za nastavak odlične posjete u ovoj sezoni

Ako se nečim Premijer liga može pohvaliti u uvodnim kolima to su neizvjesnost na skoro svim mečevima i odlična posjeta na tribinama.

Činjenica da se u ovosezonskom izdanju Premijer lige takmiče klubovi sa najvećem navijačkom bazom se počela ogledati u odličnoj posjeti pa su sigurno igrači na terenu imaju veću inspiraciju kada se na tribinama nalazi popriličan broj gledaoca.

Poslije prva dva kola premijerligaši stadioni su bili najispunjeniji u regionu. Tako je u prošlom kolu prosječana posjeta sa 4.666 gledaoca po susretu bila duplo bolja nego u hrvatskom HNL-u (2020) i srbijanskoj LingLong Super ligi (2025).

Jučer su odigrane četiri utakmice trećeg kola, prosječna posjeta nije bila kao u ranijim mečevima, međutim sve bi moglo biti spašeno na Grbavici gdje večeras igraju Željezničar i Zrinjski.

Obzirom na dobre igre i euforiju koja je počela da obuhvata oba kluba za okršaj Plavih i Plemića vlada veliko interesovanje te neće biti isključeno da duel u Dolini ćupova bude najgledaniji u dosadašnjem dijelu sezone.

Svoj doprinos posjeti će sigurno dati i duel sa Pecare gdje će snage odmjeriti Široki Brijeg i Radnik.

Na jučerašnja susreta bilo je prisutno ukupno 8.250 ljubitelja fudbala. Susret Sarajevo – Sloboda je posmatralo 4.000, duel Veleža i Čelika 3.000, utakmicu Tuzly City – Borac 1.000, a susret Zvijezde 09 i Mladosti 250 gledaoca.

Inače, najgledaniji utakmica u prva dva kola bio je duel Čelika i Sarajeva, na tribinama Bilinog polja se prošle nedjelje okupilo 9.500 navijača oba kluba.

 

SPORTSPORT