Naslovna / Mladost DK / IDEALNI USLOVI: Teren na stadionu Mladosti izgleda kao na Old Traffordu!

IDEALNI USLOVI: Teren na stadionu Mladosti izgleda kao na Old Traffordu!

Mladost iz Doboja kod Kaknja danas igra pred svojim navijačima protiv Krupe u okviru posljednjeg kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Utakmica Mladosti i Krupe bi iznenađujuće mogla dobiti na velikom značaju jer postoji šansa da se klub iz Doboja kod Kaknja čak nađe na mjesto koje vodi u Evropu.

Naime, Drugostepena komisija za licenciranje NSBiH još uvijek nije saopštila končnu odluku oko licenci za Evropu i PL. Na četvrtom mjestu sigurno će završiti Željezničar, ali postoji šansda da Plavi ne dobiju lincencu za UEFA-ina takmičenja.

U tom slučaju u Evropu ide klub koji završi iza Plavih, a ima licencu koja je potrebna. Trenutno su u borbi za to mjesto Radnik iz Bijeljine i Mladost, dok je Čelik “otpao” jer nisu ni aplicirali za ovu licencu.

Danas bi mogli gledati zanimljivu završnicu, a Mladost u Evropu može ako pobijedi Krupu i ako Radnik izgubi na svom terenu ili osvoji samo bod. Naravno, sve to dolazi u obzir samo u slučaju da Željezničar ne dobije licencu. No, ako Radnik slavi protiv Slobode onda će oni čekati ponedjeljak i nastavak sjednice Drugostepene komisije.

No, sigurno je da će stadion Mladosti danas biti ispunjen do posljednjeg mjesta jer navijači nisu očekivali da će se njihov tima na kraju nadati Evropi.

Vrijeme za igru je idealno, a teren Mladost izgleda zaista fantastično što se vidi na fotografijama koje je ovaj klub objavio na svojoj Facebook stranici. Utakmica između Mladosti i Krupe igra se od 17 sati.