Igrači Mladosti spremni za gostovanje Sarajevu

mladost-trening

Nakon reprezentativne pauze utakmicama 16. kola nastavlja se takmičenje u okviru BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Ekipa Sarajeva je sa dvije vezane pobjede uspjela doći do treće pozicije, dok je Mladost remijem protiv Radnika prekinula negativni niz od tri vezana poraza. Strateg Mladosti Husref Musemić je svjestan da je ovo posljednja prilika da se njegov tim vrati na pobjednički kolosijek ukoliko na proljeće žele igrati ligu za prvaka.

“Sigurno je da Sarajevo ima ulogu favorita i da je pod imperativom pobjede. U posljednje vrijeme igraju jako dobro, ali smo i mi podigli formu i odigrali dobro protiv Radnika. Mislim da je to naša najbolja utakmica od kako sam preuzeo tim. Mislim da imamo priliku da odigramo dobro. Istina je da imamo određenih problema što se tiče kažnjenih i povrijeđenih igrača, ali polako dižemo svoju formu i možemo očekivati dobar meč”, rekao je trener Mladosti Husref Musemić na pressici koja je održana u prostorijama kluba.

Sarajevo je u posljednja dva susreta slavilo, na domaćem terenu protiv Čelika (4:0) i na gostovanju protiv Krupe (1:0). Pred domaćom publikom će tražiti svoj treći trijumf u nizu, a sjajni fudbaler Mladosti Sinan Ramović smatra da njegov tim može do pozitivnog reuzltata na Koševu.

“Ova utakmica je došla u jakom nezgodnom trenutku po nas. Mislim da smo u maloj psihološkoj krizi, ali vjerujem da je prolaznog karaktera. Znamo da posjedujemo kvalitet i to smo dokazali mnogo puta ranije kada smo bili ravnopravni sa najboljim ekipama lige. Sarajevo u posljednje vrijeme igra jako dobro i bilježe sjajne rezultate, ali to za nas predstavlja motiv više. S obzirom na naše prethodne utakmice sigurno je da imamo motiv više i nadam se da ćemo uz maksimalan angažman svih nas doći do pozitivnog rezultata koji bi nam bio temelj za naredna dva susreta u ovoj kalendarskoj godini”.

Susret između Sarajeva i Mladosti propustit će kartonirani Isaković i Husić, dok će zbog povrede odsustvovati i Pavle Sušić. Na drugoj strani ekipa Sarajeva će zbog kartona biti lišena usluga Almira Bekića i Perice Ivetića

Duel između Sarajeva i Mladosti igra se u nedjelju u 13 sati na stadionu Koševo.

(klix.ba)