Naslovna / Mladost DK / Investitori iz Turske “žele ulagati” u FK Mladost iz Kaknja!? Mušija potvrdio da želja za saradnju postoji!

Investitori iz Turske “žele ulagati” u FK Mladost iz Kaknja!? Mušija potvrdio da želja za saradnju postoji!

Turski biznismeni koji bi ulagali u NK Čelik zainteresirani i za Mladost iz Kaknja – Predsjednik tog kluba Mensur Mušija potvrdio je za Patriju da je uprava kluba razgovarala sa potencijalnim investitorima iz Turske.

Želja za saradnju postoji, rekao je Mušija, a konkretni pregovori tek treba da uslijede. Isti investitor ranije se spominjao i kao potencijalni ulagač u nogometni klub Čelik iz Zenice.

Na zvaničnoj stranici NK Čelik objavljeno je 20. septembra ove godine da je klub posjetila delegacija iz Turske zbog mogućeg ulaganja u taj klub.

„Aydin Olgun, uspješni privrednik iz Istanbula zajedno sa svojim saradnikom Bulentom Tulumom, dugogodišnjim sportskim direktorom Galatasaraya, iskazao je jaku želju za investiranje, što bi ujedno značilo i oporavak Nogometnog kluba Čelik“, navodi se na web stranici NK Čelik. Olguna i Tulumona primio je i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Iz zeničkog kluba tvrde da nisu dobili zvaničnu obavijest od turskih investitora da pregovaraju i sa drugim bh. klubovima o potencijalnoj saradnji. Na pitanje u kojoj fazi su pregovori između Čelika i Olguna, odnosno njegovih saradnika, iz Čelika su za NAP rekli da se od tog kluba traži da uradi neke nezakonite radnje, poput raspuštanja Skupštine kluba, što nije izvodljivo. NAP

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Na Rudaru tri pojačanja

Pored golmana Amira Bekana, jednogodišnje ugovore potpisali Mirza Rizvanović, Fadil Čizmić i Adnan Hrelja Dva …