Jamak presudio Zrinjskom na Bilinom polju

Fudbaleri Čelika u jednom od zanimljivijih duela 4. kola Premijer lige BiH na Bilinom polju su savladali Zrinjski rezultatom 1:0.

Čelik je prvi zaprijetio na utakmici u Zenici. Bevab je pokušao, ali mu je Soldo odbranio udarac. Nakon toga, uslijedio je period čvršće igre na sredini terena, gdje su izostale ozbiljnije šanse. Barem do 36. minute, kada je Okić uspio savladati Soldu, ali mu je Jakovljević zaustavio udarac na gol-liniji. U 42. minuti zaprijetio je i Zrinjski. Dobru loptu dobio je Nemanja Bilbija, ali šutira iznad gola.

Zrinjski je u nastavku susreta imao više loptu u nogama, ali nisu uspjeli pronaći put do mreže. U 72. minuti uslijedila je kazna. Bevab je centrirao, lopta je došla do Jamaka, koji je šalje u mrežu SOlde za erucpiju oduševljenja na Bilinom polju.

Do kraja susreta Zrinjski je pokušavao doći do izjednačenja, ali tim Ante Miše nije uspio iz Zenice se kući zaputiti barem sa jednim bodom. Najbolju priliku za izjednačenje imali su u 3. minuti sudijske nadoknade kada je šutirao Filipović, ali mu je odbranio Ružić.

Nakon četiri kola, Čelik i Zrinjski imaju po šest osvojenih bodove i nalaze se na 6. i 7. poziciji u prvenstvu.

Čelik 1:0 Zrinjski (Jamak 72’)

Čelik: Ružić, Bevab, Vrhovac, Salčinović, Okić, Karamatić, Grahovac, Livaja, Jamak, Šišić, Nikolić.

Zrinjski: Soldo, Čirjak, Jović, Pezer, Laštro, Jakovljević, Miketek, Filipović, Bekić, Kadušić, Bilbija.

(FOTO: E.Čivić/Sportske.ba)