Naslovna / Sport / JEDINSTVENA KAKANJSKA PUBLIKA KAO “POBJEDNIK” – SVI NA KOŠARCI, ODBOJCI, RUKOMETU, NOGOMETU. . .

JEDINSTVENA KAKANJSKA PUBLIKA KAO “POBJEDNIK” – SVI NA KOŠARCI, ODBOJCI, RUKOMETU, NOGOMETU. . .

U subotu 9.decembra 2017.godine, u kakanjskoj sportskoj dvorani odigrana je košarkaška derbi utakmica 8.kola Prvenstva BiH između KK Kakanj i HKK “Zrinjski” Mostar.

Bio je to vrhunski  sportski ogled klubova čiji međusobni susreti već duži vremenski period privlače posebnu pažnju sportske javnosti.

Nošena snažnom podrškom vjerne kakanjske publike, pobjedu je u uzbudljivoj završnici ostvarila kakanjska ekipa rezultatom 72:71 i tako donijela neizmjernu radost u Kakanj- grad u kojem se istinski voli košarka i općenito sport.

Vrhunska igra, virtuozna košarka, nesalomljiva želja za pobjedom sa obje strane, su razlozi zbog kojih se međusobni dueli ova dva tima dugo pamte i rado iščekuju.

Statistika kaže, prije ovog meča Kakanj je imao 5 pobjeda i jedan poraz, uz utakmicu manje. HKK „Zrinjski“ je imao 6 pobjeda i nije znao za poraz. Statistika je sada drugačija.

Vjerna kakanjska publika redovno puni kakanjsku dvoranu kada se igraju košarkaške i druge utakmice što je u suštini smisao sporta.

Pitanje i odgovor koji se u Kaknju često mogu čuti su “Gdje izlaziš? U dvoranu, na košarku, odbojku, rukomet…”.

     

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Svjetsko prvenstvo 2018.: Senegal pobijedio Poljsku

Nogometna reprezentacija Senegala je u drugom meču prvog kola grupe ”H” Svjetskog prvenstva u Rusiji …