Naslovna / Sport / Josip Pandža: Iz Hadžića smo kakanjcima donijeli veoma važnu pobjedu!

Josip Pandža: Iz Hadžića smo kakanjcima donijeli veoma važnu pobjedu!

Borbenom i sigurnom igrom košarkaši Kaknja u Hadžićima su večeras zabilježili pobjedu s rezultatom 65:84. Naime, veoma je bitno napomenuti da su kakanjci i danas ponovo imali energičnu podršku navijača na gostujućem terenu u Sarajevu a prema viđenom bilo ih je više nego domaće publike.

Prvi dio utakmice u Hadžićima je rezultirao borbenošću domaće ekipe koja se nametnula protivniku iz Kaknja, međutim jako je važno spomenuti da je u prvih 20 minuta Milivoje Božović postiga 17 poena sa šest skokava i jednu asistenciju. U istom period najbolji igrač domaćih bio je Miloš Marković sa 15 poena, pet skokova i jednom asistencijom.

U posljednje minute košarkaši Kaknja ulaze sa prednošću od šest poena (58:64). Tako prve poene upisuje kapiten Muflizović i to sa linije slobodnih bacanja. Jedna jako poželjna trica rezultira da se u posljednju četvrtinu uđe energičnije i oprezno za više nego povoljan razultat do kraja.

Pandžina ekipa se pokazala fizički spremnija i sugurnija a to je pokazao i rezultat na semaforu. Napomenut ćemo da je Željko Palavra u ovoj utakmici poslije tromjesečne pauze odigrao svojih 14 minuta i postigao pet poena a njegov povratak na teren je bio u skladu sa očekivanjima ekipe.

Mladi košarkaši na kraju postavljaju konačan rezultat od 19 poena razlike za Kakanj (65:84).

KK Bošnjak – KK Kakanj 65:84
(16:22, 22:19, 20:23, 7:20)
Sportska dvorana u Hadžićima. Gledalaca: 300. Utakmica 18. kola košarkaškog prvenstva BiH – Liga 11. Prvi sudija: Dragan Porobić. Sudija 1.Dragan Kralj, Sudija 2. Dragan Komar (svi iz Trebinja). Delegat/komesar utakmice Mirza Hatibović iz Sarajeva.

Bošnjak: Mirza Ahmetbašić 5, Berin Ahmetbašić 18, Emil Suljić , Miloš Marković 18, Amir Dovadžija 10, Srđan Damjanović 11, Bojan Lulić 11, Ernad Mujić 2, Kerim Dragolj 8, Faris Rešidović, Nedim Tunović, Nikola Nedinić.Trener: Amir Rešidović.

Kakanj: Ermin Dedić 14, Darko Talić 6, Ernes Mešinović, Aldin Muflizović 5, Adi Zahiragić 3, Nebojša Maksimović 10, Adam Mirković 10, Milivoje Božović 29, Nermin Buza, Sead Delibašić 2, Zlatan Tepić, Željko Palavra 5. Trener: Josip Pandža. Pomoćni trener: Benjamin Šabić.

Josip Pandža je na kraju utakmice posebno spomenuo veliku podršku kakanjskih vjernih navijača, kojima se od srca zahvalio.

 

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Amer Ordagić napušta Brann, sprema se novi transfer

Amer Ordagić je sjajnim partijama u dresu tuzlanske Slobode svojevremeno privukao na sebe interes nekolicine …