Naslovna / Kakanj / Kakanjac Ahmed Krnjić u polufinalu Evropskog K1 prvenstva u Bratislavi

Kakanjac Ahmed Krnjić u polufinalu Evropskog K1 prvenstva u Bratislavi

Kakanjac Ahmed Krnjić u polufinalu Evropskog K1 prvenstva u Bratislavi – Dvoje bh. kickboxing reprezentativaca osiguralo je medalje na Evropskom prvenstvu za seniore u disciplinama low kick, K1 style i kick light u Bratislavi. Od devet bh. takmičara u borbi za najsjajnije odličje ostali su Ahmed Krnjić u disciplini K1 style, kategorija -91 kg i Jasmina Merdić u disciplini low kick, kategorija +70 kg.

Krnjić je danas u četvrtfinalu tehničkim knockoutom pobijedio Aslanov Asafa iz Azerbejdžana i plasirao se u polufinale prvenstva te osigurao bronzano odličje. Sutra se sastaje s predstavnikom Ukrajine koji je bio bolji od reprezentativca Turske.

Jasmina Merdić je izborila finale gdje će joj protivnica biti reprezentativka Rusije. U polufinalu je pobijedila predstavnicu Turske Celik Hatice i time osigurala srebrenu medalju, saopćeno je iz Press službe reprezentacije BiH.

Milan Babić, K1 style (-75 kg), Ibrahim Gverić, Kick light (-69 kg), Šejla Oraščanin, Low kick (-52 kg), Ajla Vojić, Low kick (-60 kg)KG, Amra Okugić, K1 style (-52 kg), Nikola Drobnjak, Low kick (-81 kg) i Mesud Selimović, Low kick (-86 kg), nisu uspjeli osigurati medalje u svojim kategorijama i završavali su svoje nastupe u predhodna tri takmičarska dana.

U vodstvu reprezentacije BH su selektor i šef delegacije Salko Zildžić, treneri Husein Selimović, Rinaldo Pikoloti, Elvedin Dubravac, Veselin Đuričić te internacionalni sudija Neđo Bratić.

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

AMAR GILE PREMIJERNO PREDSTAVIO NOVU PJESMU: Nek to budem ja

“Poklanjam vam novu pjesmu “NEK TO BUDEM JA” 🎶 Nadam se da ce vam se dopasti… …