Naslovna / Sport / Kakanjci ponosni na bogate kakanjske sportske vikende i sjajne rezultate kakanjskog sporta

Kakanjci ponosni na bogate kakanjske sportske vikende i sjajne rezultate kakanjskog sporta

Još jedan kakanjski vikend protekao je u znaku raznovrsnih i bogatih sportskih sadržaja. U Sportskoj dvorani Kakanj upriličeno je Prvenstvo F BiH u Judo sportu, te 5 utakmica i to u košarci (KK “Kakanj”-HKK “Zrinjski” Mostar i utakmica omladinske selekcije), odbojci (ŽOK “Kakanj”-ŽOK “Novi Grad” Sarajevo), rukometu (RK Kakanj-RK Goražde), te meč u kuglani (KK “Čelik” Zenica – KK “Zrinski” Ljubače).

Ukupna brojka klubova koji su proteklog vikenda nastupili u kakanjskoj sportskoj dvorani iznosi 29, a ukupan broj takmičara iznosi 430. Mečeve u Sportskoj dvorani Kakanj pratilo je oko 1.500 gledalaca.

Pobjedu na domaćen terenu u Sportskoj dvorani Kakanj ostvario je Košarkaški klub Kakanj pobijedivši HKK “Zrinjski” Mostar rezultatom 81:76.

Na oba kakanjska stadiona odigrane su domaće fudbalske utakmice. Predstavnik Kaknja u Premijer ligi BiH – FK “Mladost” ostvario je pobjedu protiv banjalučkog “Borca” rezultatom 2:0, dok je FK “Rudar” koji se takmiči u Prvoj ligi F BiH savladao tešanjski “Tošk” rezultatom 2:1.

Pobjedu u gostima ostvarili su kakanjski odbojkaši koji su bili bolji od ekipe  OK “Borac” Banja Luka, te kakanjski kuglaši pobijedivši ekipu KK “Kozara” Gradiška.

Zabilježeno u Sportskoj dvorani Kakanj na utakmici KK “Kakanj”-HKK “Zrinjski” Mostar

***********
Bhbasket.ba: Ono što nismo znali o Kaknju

Bhbasket.ba: Ono što nismo znali o Kaknju

“Protekle subote bili smo na utakmici Kakanj – Zrinjski i uvjerili se kako još u Bosni i Hercegovini ima “Dodika iz svoje čaršije”. O njemu ćemo na kraju ovog teskta, a najprije o onom što nismo znali.

Kakanj nije sportski nepoznat grad. Odbojkaši i fudbaleri su pronosili slavu Kaknja diljem bivše zajedničke države. No, posljednjih godina u Kaknju su primat preuzeli košarkaši, koji na čelu sa Josipom Pandžom svake godine igraju Ligu za prvaka. Najčešće. Ove godine, odnosno sezone, igrali su i finale Kupa BiH.

Košarkaši Kaknja s tribina imaju frenetičnu podršku, ali ono što želimo naglasiti je činjenica da na tribine dolaze kompletne porodice. Roditelji i djeca zajedno bodre “zelene” do pobjede, a kakav je njihov doprinos bio u utakmici sa Zrinjskim teško je dočarati riječima. Najbolje je to opisao trener Josip Pandža koji je rekao da je publika “zaigrala” u trenucima kada je opao ritam igre njegovih košarkaša”, piše Bhbasket.ba.