Naslovna / Sport / Kakanjka Elma Podojak osvojila osam medalja u dva dana

Kakanjka Elma Podojak osvojila osam medalja u dva dana

Mlada kakanjska karatistkinja, članica karate kluba ”Visoko” je u samo dva dana osvojila osam medalja, pet zlatnih, dvije srebrene i jednu bronzanu.

Kakanjska karatistkinja Elma Podojak je proteklih dana zabilježila sjajne rezultate. Na Federalnom prvenstvu BiH koje je održano u Kreševu u subotu 10. marta 2018. godine mlade Kakanjka je osvojila dvije zlatne medalje (kate i tehnike), jednu srebrenu (kata tim) i bronzu u borbama.  Samo dan kasnije Elma je u kategoriji djevojčica uzrasta 2005./2006. godište nastupila i na takmičenju u Kraljevu (Srbija). Ovo takmičenje međunarodnog karaktera okupilo je preko 1.000 takmičara iz svih zemalja regiona, a mlada Elma je osvojila tri zlatne medalje (kate, kate tim i tehnike), dok je u borbama osvojila srebro što joj je bilo i više nego dovoljno da osvoji pehar za najuspješniju takmičarku turnira u svom uzrastu.  Za mladu takmičarku koja nastupa za karate klub ”Visoko” nema odmora, jer će nakon kratkog odmora započeti pripreme za turnire u Mostaru i Sloveniji, a potom i za državno prvenstvo u Zenici koje će biti održano u maju mjesecu.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

LIGA MZ KAKANJ 2018 – Rezultati šestog takmičarskog dana

Nakon šestog dana lige mjesnih zajednica finalizirani su i parovi četvrtfinala sistema prvoplasiranih ekipa. Prolazak …