Mladost protiv Slobode u najjačem sastavu

Fudbaleri Mladosti iz Doboja kod Kaknja nalaze se u sjajnoj formi, a to su potvrdili u prošlom kolu, kada su na Bilinom polju rezultatom 0:3 bez mnogo muke pobijedili veoma loši Čelik.

SportSport.ba

Kakanjci se trenutno nalaze na petoj poziciji s 26 bodova, samo dva manje od trećeplasiranog Željezničara. Izabranici Adnana Zildžovića u posljednjih pet mečeva imaju skor od četiri pobjede i jednog remija, te je za njih prava šteta što je još do kraja jedno kolo, jer su ušli u veliku formu.

Priliku da nastave sjajan niz, Mladost će imati na Tušnju protiv domaće Slobode, koja ove sezone igra dosta tvrdo, te malo postižu, ali i primaju golova.

Ohrabrenje za stručni štab kluba iz Doboja kod Kaknja jeste da će za ovu utakmicu moći računati na sve raspoložive snage. U konkurenciji će biti i stoper Bojan Marković, koji je zbog kartona preskočio duel protiv Čelika.

Mladost s novim pozitivnim rezultatom iz Tuzle zacementirat će poziciju u gornjem dijelu tabele, pred zimsku pauzu, gdje bi uz nekoliko pojačanja, ekipa iz Doboja kod Kaknja, na proljeće mogla biti i ozbiljan konkurent za pozicije koje vode u Evropu.