Od 44 utakmice, 181 pogodak najefikasnija ekipa MSD Aktiva d.o.o. Kakanj!

Završetkom utakmice Zamm MC Olovo-Sarajevo i MZ Zagrađe Kakanj završena je grupna faza novogodišnjeg turnira u malom nogometu “Kakanj 2017.”. Do sada smo gledali izuzetno zanimljiv i lijep futsal.

Ukupno je odigrano 44 utakmica takmičenja Novogodišnjeg turnira u malom nogometu „Kakanj 2017“. Do kraja takmičenja je ostalo za odigrati još 8 utakmica.

U dosadašnjim odigranim utakmicama je postignuto 181 pogodak. Najefikasnija ekipa je ekipa MSD Aktiva d.o.o. Kakanj sa 21 postignutih golova u pet odigranih utakmica, dok je najneefikasnija ekipa Bonitas Gratz sa dva postignuta pogodka u četiri odigrane utakmice.

Najviše golova je postignuto u okviru grupe B (ukupno 46 pogotka u deset odigranih utakmica), a najmanje u okviru grupe A (ukupno 33 pogotka u deset odigranih utakmica).

  • Najbolji strijelac dosadašnjeg dijela takmičenja je Said Mioč iz ekipe MSD Aktiva d.o.o. sa sedam postignutih golova iz pet odigranih utakmica.

  • Grupa sa najviše učinjenih prekršaja je grupa B (ukupno 68 u deset odigranih utakmica), a najmanje u grupi A (ukupno 45 u deset odigranih utakmica). Ekipa sa najmanjim brojem učinjenih prekrašaja prema broju odigranih utakmica je ekipa MZ Zagrađe.

  • (6 prekršaja iz pet odigranih utakmica), a najviše ekipa Tigar (20 prekršaja u četiri odigrane utakmice).
  • Ukupno je dodjeljeno 67 žutih kartona i 5 crvenih kartona (od čega 2 direktna i 3 druga žuta kartona).

Direktan plasman u četvrtfinale kao prvoplasirane ekipe u okviru svojih grupa izborile su: Suša commerce d.o.o. Visoko (grupa A), Sajmir Vogošća – Tihovići (grupa B), Tigar Kakanj (grupa C) i Zamm MC Sarajevo (grupa D). Prolaz u osminu finala izborile su drugoplasirane i trećeplasirane ekipe iz grupa i to: Beged i Fazum Gradnja d.o.o Ilijaš (grupa A), Medica i Mendo i raja (grupa B), Nova trgovina i Internet klub BlueNet Konjic (grupa C), MSD Aktiva d.o.o. i MZ Zagrađe (grupa D).

 

 

JU KSC KAKANJ