Naslovna / Sport / Pao jedan od najmoćnijih menadžera u svijetu fudbala?

Pao jedan od najmoćnijih menadžera u svijetu fudbala?

Fudbalski menadžeri u modernom fudbalu imaju podjednako važan utjecaj kao fudbaleri i klubovi. Izdvajaju se Jorge Mendes, Mino Raiola, Pini Zahavi i Fali Ramadani.

Ramadani je jedan od najmoćnijih menadžera današnjice. Makedonac je vlasnik Lian Sports i zastupa veliki broj igrača sa Balkana uključujući i bh. reprezentativca Miralema Pjanića.

Prema izvještaju španskih medija Ramadani je optužen za pranje novca na Mallorci. U utorak je policija obavila raciju u njegovoj rezidenciji u Calviji te je oduzeta dokumentacija potrebna za nastavak istrage.

Poznati agent koji se rijetko eksponira u javnosti se tereti za pranje novca zbog čega će se u narednih nekoliko dana morati pojaviti na Nacionalnom sudu u Madridu.

Ultima Hora izvještava kako bi Ramadaniju mogla biti blokirana sva imovina. U cijeli slučaj su umješane i dvije žene te jedan od menadžera čije se ime se za sada ne zna, ali se nagađa da bi mogao biti Ramadanijev partner.

Jedan od najvećih poslova u svojoj menadžerskoj karijeri je napravio ljetos kada je uspješno realizovao transfer Luke Jovića u Real Madrid.

sportsport.ba