Naslovna / Mladost DK / Paradama i odbranama zapažen talenat golmana kadeta FK Mladosti Dženisa Merdića

Paradama i odbranama zapažen talenat golmana kadeta FK Mladosti Dženisa Merdića

U Butmiru je odigrana prijateljska utakmica kadetskih selekcija FK Mladosti iz Kaknja i FK Sarajevo.

Iako su fudbaleri Sarajeva odnijeli pobjedu u ovom meču (2:1), epitet igrača utakmice ponio je golman Mladosti Dženis Merdić koji je spasio svoj tim od većeg poraza.

U sedmoj minuti dvije čudesne odbrane Merdića koju rezultuju odbijenom loptom, nepsretnom reakcijom odbrane i vodstvom Sarajeva nakon gola Ammara Đuderije. Nekoliko minuta nakon toga sjajnom paradom tinejdžer rođen 2002. godine brani slobodnjak.

U 20. minuti bilo je 2:0. Nakon kornera udarac glavom sjajno brani Merdić, ali više od toga nije mogao. Odbijenu loptu je Elmedin Kečanović pospremio iza njegovih leđa.

Do kraja prvog poluvremena još dvije sjajne odbrane u njegovoj režiji. Oba puta je situacije jedan na jedan sjajno rješavao u svoju i korist Mladosti. Vrijedi istaći i još jedan udarac s distance koji ga nije previše zabrinuo.

U drugom poluvremenu nešto mirnija utakmice. Amar Muslić pogađa za Kakanjce u 55. minuti, a Merdić je do kraja upisao još dvije dobre odbrane.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

LIGA MZ KAKANJ 2018 – Rezultati šestog takmičarskog dana

Nakon šestog dana lige mjesnih zajednica finalizirani su i parovi četvrtfinala sistema prvoplasiranih ekipa. Prolazak …