baner-bickl-2.gif (800×77)

Naslovna / Reprezentacija / Pehar Kirin Kupa stigao u Sarajevo

Pehar Kirin Kupa stigao u Sarajevo

kirin kup trofej

 

Pehar Kirin Kupa koji je fudbalska reprezentacija BiH osvojila u Japanu stigao je jutros u Sarajevo.

Iz dalekog Japana danas su se u glavni grad Bosne i Hercegovine vratila naša tri reprezentativca Miroslav Stevanović, Zvonimir Kožulj i Aleksandar Kosorić, u društvu sa predsjednikom Fudbalskog saveza BiH Elvedinom Begićem i članovima administracije i stručnog štaba reprezentacije.

– Otišli smo sa namjerom da osvojimo Kirin Kup i pobijedimo u obje utakmice i to smo i uspjeli. Moram naglasiti da je atmsofera u timu bila odlična od prvog do posljednjeg dana okupljanja. – rekao je Aleksandar Kosorić.

Novinare je zanimalo na koji način je BiH došla do trofeja?

– Mi u ekipi imamo ono što mnogi nemaju – porodičnu atmosferu. Uz to smo prikazali zajedničku i kolektivnu igru i na kraju smo zajednički došli do prvog trofeja u historiji bh. fudbala. Jako smo ponosni da možemo podijeliti ovu sreću sa našim navijačima. – poručio je stoper Željezničara.

Mehmed Baždarević dobro je vodio reprezentaciju na ovom takmičenju.

– Selektor je tražio da budemo prava ekipa od prve do posljednje minute. Tražio je da budemo ozbiljni i da ispoštujemo zadatke koje je postavio ispred nas. Vjerovao je da tako možemo doći do cilja i na kraju smo i uspjeli. – zaključuje Kosorić.

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine učestvovala je na Kirin Kupu u Japanu gdje je u polufinalnom meču remizirala protiv Danske sa 2:2 nakon čega je bila bolja u penalima. U finalnom susretu pobijedili smo favorizovane domaćine Japan sa 2:1.

Sva četiri gola na turniru postigao je Milan Đurić, koji je proglašen i najboljim igračem turnira.

(Reprezentacija.ba)

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o A.K. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Bakir Šerbo: Ovo je za nas najvažnija utakmica od početka sezone

Dobojska Mladost će u okviru 18. kola BH Telecom Premijer lige BiH ugostiti ekipu Krupe. …

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *