Naslovna / Mladost DK / Pojačanje Mladosti – Nadam se da ću dobiti svoju priliku

Pojačanje Mladosti – Nadam se da ću dobiti svoju priliku

Novi napadač dobojske Mladosti ističe kako će vrijedno raditi na treninzima i čekati svoju priliku.

Prije nekoliko dana ekipi Mladosti iz Doboja se pridružio dvadesetogodišnji napadač Andrej Todorović. Iako je u dosadašnjoj karijeri promijenio nekoliko sredina mladi napadač se nada kako će svoj kvalitet pokazati upravo u ekipi iz Doboja koja pruža priliku za igru mladim igračima, a Nikolić i Bojo su upravo najbolji primjeri toga.

”Do dogovora sa predsjednikom Mladosti, Mensurom Mušijom je vrlo brzo došlo. Dogovorili smo se bukvalno u nekoliko minuta. Vjerujem da je Doboj prava sredina za mene, jer ovdje pružaju priliku mladim igračima. Na današnjem treningu je preko 15 igrača ispod 21 godine, a ovo je ”mladost” u pravom smislu te riječi”, rekao je mladi napadač za naš portal, a potom je prokomentarisao i konkurenciju u timu:

”Uvijek je zdravo da imate jaku konkurenciju. Od Gedeona Guzine mnogo učim i on može biti uzor svim nama mlađim igračima kako se treba boriti na terenu. Lijepo je sarađivati sa njim. Ja ću vrijedno raditi na treninzima i čekati svoju priliku. Nadam se da ću je dobiti, a onda neću iznevjeriti povjerenje trenera”.

Prije dobojske Mladosti Todorović je nastupao za tuzlansku Slobodu, Loko Vltavin, Ostru, Radnički, mladu ekipu Slavije Praga i Mokrog Luga.

sport1