PREGLED TRANSFERA: Mladost DK sa novim pojačanjima do Evrope!

Ove zime je u Mladost Doboj-Kakanj već stiglo nekoliko novih igrača. Sa novim pojačanjima Mladost je popunila rupe u timu, tako da sada imaju respektabilan i snažan tim sa kojim mogu čak do Evrope! Da li će se to desiti, ostaje da vidimo! Neki od novih pojačanja su:

Kenan Muslimović

Mladost je dosta aktivna ove zime, pa je tako stigao i novi igrač. Dvadesetjednogodišnji Kenan Muslimović potpisao je za Mladost i vratio se u klub nakon što je prethodno igrao za nekoliko klubova.

On je 2017. godine otišao u Novi Pazar, a u međuvremenu je nastupao u Njemačkoj za Kaiserslautern II te SSV Jahn Regensburg II.

Ranije u sezoni 15/16. upisao jedan nastup u dresu Mladosti na Koševu protiv FK Sarajevo.

Muslimović je rođen u Beču 13. februara 1997. godine i igra na poziciji napadača.

Emir Velić

Ovaj 19-godišnji lijevi bek se ekipi Mladosti priključio drugog dana priprema u Turskoj, a nakon što je zadovoljio na probnom radu, potpisao je ugovor do ljeta 2020. godine.

Inače, Emir Velić se pojavio i na prozivci Mladosti 10. januara, a riječ je o mlađem bratu golmana ekipe iz Doboja kod Kaknja, Emila Velića. Treba dodati da Emir Velić u Mladost stiže iz slovenačkog NK Dob.

Kenan Horić

Horić će s Mladosti potpisati ugovor na godinu i po, te će sigurno predstavljati veliko pojačanje za zadnju liniju kluba iz Doboja kod Kaknja. Sigurno da s ovim pojačanjem prvi čovjek kluba iz Doboja kod Kaknja ima ambicije i da pokuša izboriti Evropu, budući da je zadržao najbolje igrače, te doveo provjerena pojačanja neće biti nemoguće, ako ovaj klub na kraju sezone završi u samom vrhu tabele Premijer lige.

Horić je prošao sve omladinske kategorije Čelika, te u seniorskoj konkurenciji odigrao više od 100 utakmica, kao kapiten Čelika i najbolji igrač kluba u toj sezoni ostvario je transfer u slovenske Domžale u januaru 2014. godine. U dresu Domžala odigrao je 90 utakmica, gdje je također nosio kapitensku traku.

Nakon sjajnih igara u prvenstvu Slovenije, te kvalifikacijama za Evropsku ligu u junu 2016. godine ostvaruje transfer u turski Antalyaspor s kojim je potpisao četverogodišnji ugovor. U dresu Antalyaspora odigrao je 10 utakmica, da bi zatim na lični zahtjev otišao na posudbu u kiparski Pafos, gdje je prošle sezone ubilježio 22 nastupa. Ovog ljeta se vratio u Antalyaspor, ali nije upisao nijedan nastup u prvom dijelu sezone.

Berat Ayyildiz

Riječ je o 20-godišnjem lijevom krilu koje u Mladost dolazi iz Holstein Kiela.

Ayyildiz svoju čitavu dosadašnju karijeru proveo u Holstein Kielu, klubu iz svog rodnog grada. Protekle dvije sezone je nastupao za drugi tim ovog kluba u četvrtom rangu njemačkog fudbala, Regionalnoj ligi – Sjever.

Ovaj mladi krilni fudbaler je potpisao saradnju sa FK Mladost na godinu i pol, te bi u Doboju kod Kaknja trebao ostati do 15. juna 2020. godine.

Matthias Fanimo

Radi se o nekadašnjem omladinskom reprezentativcu Engleske i bivšem igraču West Ham Uniteda Matthiasu Fanimu (24), koji je potpisao ugovor do ljeta 2021. godine.

Fanimo igra na poziciji krilnog igrača, a u redove Mladosti dolazi iz Drave Ptuj.
U protekloj polusezoni Fanimo je za Dravu Ptuj odigrao 16 utakmica i postigao 11 pogodaka.

Povratak Filipa Arežine

Nakon što je raskinut ugovor o posudbi, Arežina je odlučio da se vrati u Mladost.

Mladost je to potvrdila preko zvanične Facebook stranice te je poručila da je Arežina novi/stari fudbaler kluba. On ima važeći ugovor do ljeta 2020. godine.

 

(A.K./kakanjinfo.com) (Sportsport.ba)