Naslovna / Rudar K / Rudar izgubio u Bugojnu

Rudar izgubio u Bugojnu

Nogometaši Iskre i Rudara odmjerili su snage u okviru 6. kola Prve lige FBiH, a domaći su slavili sa minimalnih 1:0.

Iskra je bila mnogo bolja u prvom poluvremenu. Čakar je zaprijetio u 22. minuti, ali Sarvan spašava svoj tim u posljednji čas. Šest minuta nakon toga domaći su poveli. Nakon kornera glavom mrežu iskusnog Dujkovića trese Vlado Koprivica.

Iskra je nastavila igrati veoma ofanzivno, a novi pokušaj Čakara zaustavio je Dujković. Rudar je bio bezopasan i na odmor se otišlo pri rezultate 1:0 za domaće.

U drugom poluvremenu otvoren meč sa obje strane. Kobilica je matirao Ćemana, ali je pogodak poništen zbog nedozvoljene pozicije, a zatim udarac Sarvana brani golman Iskre Ćeman.

Uzvratio je na drugoj strani Skopljak, ali ostalo je 1:0. Rudar je do kraja zaprijetio preko Kobilice, no njegov udarac zaustavila je prečka i tri boda su ostala u Bugojnu.

NK Iskra – FK Rudar Kakanj 1:0 (1:0)

NK Iskra: Ćeman, Pihura, Koprivica, Bešagić, Nebić, Zukanović, Skopljak, Jurčević, Čakar, Filan, Seferović.

FK Rudar Kakanj: Dujković, Sarvan, Hrustanović, Hećo, Smolo, Kovač, Kobilica, Gačić, Musić, Vehab, Topalović.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o A.K. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Na Rudaru tri pojačanja

Pored golmana Amira Bekana, jednogodišnje ugovore potpisali Mirza Rizvanović, Fadil Čizmić i Adnan Hrelja Dva …