Naslovna / Mladost DK / Trener Mladosti: Evropa? Nada još uvijek postoji, mada ne ovisi sve o nama

Trener Mladosti: Evropa? Nada još uvijek postoji, mada ne ovisi sve o nama

Sutrašnjim utakmicama spušta se zavjesa na još jednu sezonu BH Telecom Premijer lige BiH.

Predstojeći dueli će za vodeće klubove i one s dna tabele predstavljati samo formalnost, obzirom da su dileme oko prvaka i putnika u niži rang već riješene, dok ih u Radniku i Mladosti dočekuju u potpuno drugačijem ozračju.

U slučaju da Željezničar ne dobije licencu, kartu za Evropu eventualnim trijumfom bi ‘čekirao’ Radnik, a nada postoji također i u taboru Mladosti kojoj sutrašnje kolo donosi duel sa pretposljednjom Krupom.

“U utakmicu protiv Krupe ulazimo kao i u svaku dosad, s ciljem da pobijedimo. Krupa u posljednje vrijeme igra dosta dobro, nanizali su tri pobjede i sigurno da neće biti nimalo lako, ali vjerujemo da uz maksimalan angažman svih igrača rezultat neće izostati. Uostalom, bolje da sezonu završimo kao šesti-sedmi, nego, recimo, deveti”, kaže trener Mladosti Elvedin Beganović za SportSport.ba.

Sezonom je, kaže, djelimično zadovoljan.

“Mladost je bila otpisana od strane mnogih. Bilo je trenutaka kada nije išlo najbolje, potvrđuje to i činjenica da sam ja treći trener u sezoni, ali svejedno možemo biti koliko-toliko zadovoljni s onim što smo napravili. Doskoro smo se borili za opstanak, a sada smo u situaciji i da se kvalifikujemo u Evropu.”

Evropa koju je spomenuo, nije toliko daleko za Mladost, ali…

“Upitno je sve to. Željezničar po plasmanu zaslužuje da se nađe u Evropi, ali, kao što možemo čitati u medijima, problem stvaraju neke druge stari. Nada u našem taboru svakako postoji, mada ne ovisi sve o nama, jer ako Radnik pobijedi Slobodu sve je uzaludno. Vidjet ćemo, nismo opterećeni time…”

Beganović nije siguran hoće li i sljedeće sezone voditi Mladost.

“Sve je moguće. Moram istaći da je meni zadovoljstvo bilo voditi ovaj tim u proteklom periodu, ljudi u klubu su korektni, ali još nije bilo nikakvih konkretnih razgovora po pitanju moje budućnosti u Mladosti. Na predsjedniku je da odluči nakon što se sezona završi. Ja sam tu…”, dodao je Beganović koji je prethodno u klubu iz Doboja kod Kaknja radio kao asistent.