Naslovna / BiH / U Gentu Amel Tuka oborio rekord Balkana star 30 godina

U Gentu Amel Tuka oborio rekord Balkana star 30 godina

Amel Tuka je večeras u Gentu oborio rekord Balkana na 800 metara u dvorani star 30 godina. Naš atletičar je u Belgiji trčao vrijeme 1:46.33 minute, javio je Tuka za Avaz.ba iz Genta.

– Upravio sam oborio rekord star 30 godina u dvorani. Bivši rekorder je bio Predrag Melnjak, koji je za vrijeme bivše Jugoslavije taj rekord postavio u Torinu 10. februara 1988. godine. On je trčao 1:46.40 minute. Uspio sam ga nadmašiti za sedam stotinki – kazao je Tuka za Avaz.ba iz Belgije.

Tuka je osvojio drugo mjesta iza Marokanca Mostafe Samilija.

– Ovo mi je prva utrka ove godine u dvorani na 800 metara. I baš sam zadovoljan rezultatom – kazao je Tuka za naš portal.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Čestitka načelnika Nermina Mandre trenerima, igračima i kakanjskoj publici povodom velikog uspjeha Košarkaškog kluba “Kakanj”

U petak i subotu, 16. i 17.februara 2018.godine, Kakanj je bio domaćin velikog sportskog događaja …