Naslovna / Mladost DK / Ukoliko Željezničar želi Petra Boju morat će platiti obeštećenje!

Ukoliko Željezničar želi Petra Boju morat će platiti obeštećenje!

FK Željezničar počeo je pripeme za novu sezonu, a sigurno je da se očekuju na Grbavici nova pojačanja.

U prethodnim danima pojavile su se informacije za Željezničar u svoje redove želi dovesti Petra Boju koji trenutno igra u dresu Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Bojo je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Mladosti, te je odigrao 32 utakmice na kojima je dao tri gola, te upisao tri asistencije. Međutim, ovaj 21-godišnji veznjak ima ugovor s ekipom Mladosti koja za njega želi obeštećenje.

Predsjednik Mladosti, Mensur Mušija, za SportSport.ba otkrio je da Željo nije kontaktirao ovaj klub, ali da su preko Bojinog brata otkrili svoju ponudu. No, potvrdio je da Bojo može ići samo ako neki klub plati obeštećenje jer ima ugovor do ljeta 2020. godine.

“Počitao sam i ja to da ga želi Željo. Od strane Željezničara nije bilo ponuda niti kontakta. Razgovarao sa s njegovim bratom Danijelom i on je rekao da su njega zvali. To što Željo nudi ne mogu reći. Stvarno ne znam ništa, ne mogu vam ništa posebno reći. Željo ga je zvao, ali ne preko Mladosti već su zvali njegovog brata i vjerovatno njega. Od Danijela to znam i to je sve”, rekao je Mušija za SportSport.ba.

Mušija je dodao da će pregovarati sa Željom ukoliko ih kontaktiraju oko obeštećenja, a onda je ironično dodao da s klubom s Grbavice ima “dobro” iskustvo kada su Filipa Arežinu poslali na posudbu.

“Naravno da su mogući pregovori. Nikakva razlika između Želje i nekog inostranog kluba. Apsolutno da ćemo tražiti obeštećenje. Imam jako “dobro” iskustvo sa Željom. Arežina je bio u Želji, a kada nešto date džabe onda se ne cijeni to. Sve je jasno kao dan”, zaključio je predsjednik Mladosti.

Podsjećamo, Arežina je u Željezničar stigao na posudbu na početku prošle sezone, ali je nakon samo šest mjeseci napustio klub i vratio se u Mladost.