Naslovna / Sport / Višća vrijedi 42 puta više nego kada je došao u Tursku

Višća vrijedi 42 puta više nego kada je došao u Tursku

Početkom 2017. godine cijena Edina Višće značajno je porasla zahvaljujući odličnim igrama.

U trenutku kada je Višća došao u Basaksehir iz Željezničara njegova vrijednost prema Transfermarktu je iznosila 200.000 eura. Koliko je napredovao u odnosu na protekli period najbolje potvrđuje to što danas vrijedi 8,5 miliona eura i za pet godina cijena je postala 42 puta veća.

Bh. reprezentativac se za pet sezona provedenih u Turskoj isprofilisao u jednog od najboljih igrača u tamošnjoj ligi, a za svoj klub je dosad odigrao skoro 200 utakmica. Pritom je postigao 51 pogodak i upisao 45 asistencija, što su svakako sjajne brojke za fudbalera koji ne igra na poziciji klasičnog napadača.

Nije tajna da je Višća tokom ljeta imao mogućnost da se okuša i u većem klubu. Interes su pokazivali Sevilla, Fenerbahče…, no ponude su odbijene.

Višća je, inače, prvo ime Basaksehira koji se nalazi u vrhu tabele i to bez poraza u dosadašnjem dijelu sezone.

(sportsport.ba)

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o A.K. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Svjetsko prvenstvo 2018.: Senegal pobijedio Poljsku

Nogometna reprezentacija Senegala je u drugom meču prvog kola grupe ”H” Svjetskog prvenstva u Rusiji …