Naslovna / Sport / Više nema dileme! Ibišević prelomio gdje će nastaviti karijeru

Više nema dileme! Ibišević prelomio gdje će nastaviti karijeru


Vedad Ibišević će i sljedeće sezone nositi dres Herthe, pišu njemački mediji.

 

Bivšem reprezentativcu BiH na kraju sezone ističe ugovor s berlinskim klubom, a sve dileme oko njegove budućnosti razriješio je list Bild, prema čijim informacijama će saradnja biti produžena.

Ibišević je sa svojim zastupnicima unazad nekoliko sedmica intenzivno vodio pregovore sa klupskim rukovodstvom, a premda je naš napadač težio ka tome da ugovor bude produžen na dvije godine, na kraju je saradnja, ipak, dogovorena do 2020. godine.

Ovakav ishod je manje-više bio i očekivan. Ibišević je na zalasku igračke karijere i nema namjeru mijenjati mjesto boravka, pogotovo što školu u Berlinu pohađa njegov sin i što je u njemačkoj prijestolnici kupio kuću, a tokom ljeta supruga Zerina će mu roditi i treće dijete.

U proteklom periodu Ibiševiću su ponude slali brojni klubovi, najviše je interesa bilo iz Kine i Sjedinjenih Američkih Država, međutim izvjesno je da će Hertha na kraju biti posljednja stanica u bogatoj karijeri ovog 35-godišnjeg fudbalera.

“Potreban nam je takav igrač”

Da Ibišević ostane u Herthi zalagao se i njegov saigrač Salomon Kalou.

“Napadači poput Ibiševića su stvarno rijetkost u današnjem fudbalu. Sposoban je sačuvati loptu, umije da proigrava, tehnički je jak i pred golom uvijek hladan. Takav igrač vam je potreban uvijek. To je igrač koji u rezervoaru ima još mnogo goriva”, govorio je nekadašnji igrač Chelseaja.

U ovoj sezoni Ibišević je odigrao 29 utakmica za Herthu i postigao 12 pogodaka uz tri asistencije, a zbog liderskih i motivatorskih sposobnosti od 2016. godine nosi i kapitensku traku u berlinskom timu.

Prethodno je, podsjetimo, nastupao za Stuttgart, Hoffenheim, Alemanniju Aachen, Dijon, PSG, Chicago Fire i St. Louis Strikerse.

 

SPORTSPORT