Zmajevi nakon šokantnog preokreta poraženi na Kipru

Lulić je već u trećoj minuti pogodio stativu, a pet minuta kasnije Pjanić je izveo slobodni udarac, nakon čega je opasnost ispred kiparskog gola raščistio Sotiriou.

Zmajevi su u 20. minuti izveli kontranapad. Višća je odigrao povratnu loptu za Ibiševića, koji loše reaguje pa je šansa propala.

Zaprijetili su naši reprezentativci potom preko Džeke i Ibiševića, ali je odbrana Kiprana na čelu s golmanom Panayijem bila na visini zadatka.

I Kiprani su imali svoju veliku šansu kada je Laban iz dobre pozicije šutirao pored gola pa je ubrzo uslijedila kazna.

Šunjić je pogodio nakon što se najbolje snašao u šesnaestercu poslije dobro izvedenog Pjanićevog kornera.

Deset minuta kasnije Zmajevi su udvostručili prednost. Kolašinac je sjajno probio po lijevoj strani i uposlio Višću, kojem nije bilo teško pospremiti loptu u mrežu za 2:0. Tada se činilo da će Zmajevi rutinski privesti utakmicu kraju.

Zmajevi su u drugom poluvremenu bili neprepoznatljivi pa je Kipar imao dominaciju na terenu, što su ubrzo i krunisali golovima.

Posebno je opasan bio Christofi, za kojeg naša odbrana nije imala rješenje pa je u 65. minuti smanjio prednost na 2:1.

Dvije minute kasnije totalni šok. Indolentnost naših reprezentativaca u nastavku kaznio je Laban sjajnim šutem, gdje Begović jednostavno nije imao nikakvih šansi.

Tu nije bio kraj za izabranike selektora Mehmeda Baždarevića. Naime, u 76. minuti Kipar je došao do preokreta, a strijelac je bio Sotiriou.

Do kraja meča nije bilo promjene rezultata pa je naša selekcija doživjela nevjerovatan poraz, koji je udaljio Zmajeve od plasmana na Mundijal.

Bh. reprezentacija je s ovim porazom ostala na trećem mjestu grupe H s 11 osvojenih bodova. Grčka na drugoj poziciji ima bod više, dok je Belgija na čelu tabele s 19 osvojenih bodova.