Zmajevi otputovali u Grčku i poručili: Ambiciozni smo i idemo po pobjedu

zmajevi-bih

Nogometna reprezentacija BiH jutros je otputovala u Grčku gdje će u nedjelju odigrati utakmicu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji.

Posljednju utakmicu kvalifikacija u ovoj godini naša reprezentacija igra u Grčkoj, a to će, prema svemu sudeći, biti ključna utakmica, kako za BiH, tako i za Grčku. Nakon tri odigrana kola BiH je trećeplasirana u grupi sa šest bodova, dok Grčka ima tri pobjede i dijeli prvo mjesto sa Belgijom.

Naši najbolji igrači ipak ističu optimizam i vjeruju da možemo osvojiti tri boda u Grčkoj.

“Imamo dosta kvaliteta da napravimo dobar rezultat, ali moramo biti oprezni, jer je protiv Grčke uvijek teško igrati. Ja ću dati sve od sebe i nadam se da ćemo nastaviti dobre igre. Grčka nam je direktni konkurent za plasman na Svjetsko prvenstvo, mi smo ambiciozni i idemo po pobjedu, ali sve je dobro osim poraza”, kazao je Pjanić uoči odlaska u Grčku.

Pjanić smatra da utakmicu mogu presuditi detalji poput prekida, jer Grčka našoj reprezentaciji neće ostaviti mnogo prostora s obzirom na zatvoreni stil igre.

Pobjeda bi našu reprezentaciju dovela u odličnu poziciju, ali bi nas eventualni poraz isto tako udaljio od šansi za plasman na smotru najboljih selekcija u Rusiji 2018. godine.

“Kao ekipa moramo biti mnogo bolji nego što smo bili u Belgiji i to može biti ključ uspjeha. Jedan igrač, iako je u formi, nije dovoljan. Igrao sam sa nekoliko reprezentativaca Grčke, dobra su ekipa, ali možemo ih pobijediti”, poručio je kapiten našeg tima Edin Džeko.

Asmir Begović smatra kako će utakmica u Grčkoj biti veoma teška, ali naglašava da naš tim ima veliki kvalitet i da možemo nastaviti seriju dobrih utakmica protiv Grčke, prenosi klix.ba