Naslovna / Svijet / Amerikanci za obnovu džamije koja je izgorjela u Teksasu skupili 820.000 dolara

Amerikanci za obnovu džamije koja je izgorjela u Teksasu skupili 820.000 dolara

Nakon što je džamija u Teksasu u subotu uništena u požaru veliki broj Amerikanaca se uključila u akciju prikupljanja donacija za obnovu zgrade. Za samo jedan dan skupljeno je više od 800.000 dolara za rekonstrukciju, prenosi Klix.

Požar u islamskom centru u Victoriji primijetio je uposlenik u trgovini koji je pozvao vatrogasce. Požar je ugašen nakon četiri sata i niko nije povrijeđen. Požar se desio samo nekoliko sati nakon što je američki predsjednik Donald Trump državljanima sedam većinski muslimanskih zemalja zabranio ulazak u SAD.

Akcija prikupljanja sredstava za obnovu džamije pokrenuta je u nedjelju i cilj od 850.000 dolara je skoro postignut. Skoro 18.000 ljudi učestvovalo je u akciji, a prikupljeno je 826.000 dolara.

“Naša srca su ispunjena zahvalnošću zbog ogromne podrške koju smo dobili. Izljevi ljubavi, riječi podrške, zagrljaji i finansijski doprinos su primjeri pravog američkog duha”, kazao je Omar Rachid koji je napravio kampanju GoFundMe.

Uzroci požara još uvijek nisu utvrđeni.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o A.K. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Erdogan se pridružio studentima na sehuru

Nakon poruke studenta putem Twittera “Poštovani predsjedniče, kada bismo vas mogli ugostiti na sehuru u …