Naslovna / Svijet / U pobunjeničkom napadu na zapadni dio Alepa ubijeno šestero djece

U pobunjeničkom napadu na zapadni dio Alepa ubijeno šestero djece

Najmanje šestero djece je ubijeno i 15-ero je ranjeno u raketnim napadima pobunjenika na zapadni dio Alepa pod kontrolom vladinih snaga u četvrtak, javili su državni mediji.

b_161027098

Posmatračka grupa također je saopćila da je jedno dijete među poginulima u granatiranju vladinih snaga na grad Douma pod pobunjeničkom kontrolom u blizini Damaska.

Raketna vatra u Alepu pogodila je dva kvarta u zapadnom dijelu grada, dok je u jednom napadu pgođena škola.

“Troje djece je ubijeno i 14 učenika je ranjeno u raketnom napadu terorista na nacionalnu školu u kvartu Alepa Shahba”, javila je državna novinska agencija Sana.

U vijesti se također dodaje da je u granatiranju oštećena škola.

U drugom raketnom napadu na kuću u kvartu Hamdaniyeh ubijena su trojica braće i povrijeđen je četvrti, navodi Sana.

Dva kvarta nalaze se u zapadnom dijelu grada koji je podijeljen sredinom 2012. kada su pobunjenici zauzeli istočnu polovinu.

Pobunjenici redovno ispaljuju rakete kućne izrade na kvartove pod vladinom kontrolom, često ubijajući civile.

Režimske snage podržane saveznicom Rusijom izvode zračne i kopnene napade od kraja septembra kako bi preotele istočni dio Alepa, ubivši na stotine civila i razarajući infrastrukuru, uključujući i bolnice, prenosi AFP.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Prvo uzajamno bombardovanje Izraela i Irana: Je li rat počeo?

Dok zapadni mediji ističu da postoji mala vjerovatnoća da će dvije zemlje proširiti sukob van …