Naslovna / Zanimljivosti / Aplikacija Sarahah koja omogućava anonimno slanje poruka svima postala hit

Aplikacija Sarahah koja omogućava anonimno slanje poruka svima postala hit

Aplikacija omogućava da vam poruku pošalje svako ko ima link vašeg profila. Doživjela je veliku popularnost nakon što je Snapchat omogućio korisnicima da dijele linkove.

Sarahah je u vrhu aplikacija Apple Storea u više od 30 zemalja svijeta. Zanimljivo je da je održavaju samo tri osobe.

“Bio sam optimističan, ali moj prvobitni cilj je bio dostići broj od 1.000 poruka. Sada imamo više od 300 miliona poruka. Zloupotreba je izazov za društvene mreže. Poduzeli smo mnogo mjera o kojima ne želim otkrivati detalje, jer ne želimo zlostavljačima i sličnima olakšati posao”, rekao je Tawfiq.

Korisnici mogu blokirati one koji ih uznemiravaju. Eksperti su savjetovali roditelje da otvoreno komuniciraju sa svojom djecom i rizicima korištenja ovakve aplikacije te ograniče vrijeme koje provode online.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o A.K. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

KAKO JE KAKANJ DOBIO SVOJ PRVI AVION!

Rudolf Rudi Čajavec je partizanski avijatičar koji se, uz Franju Kluza, smatra jednim od pionira …