Naslovna / Zanimljivosti / Muhammed jedno od najčešćih imena u Londonu

Muhammed jedno od najčešćih imena u Londonu

Prema istraživanju provedenom u Velikoj Britaniji, muslimansko ime Muhammed jedno od najčešćih imena koje roditelji daju djeci u glavnom gradu Londonu i regiji Midlands, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema izvještaju engleskog Nacionalnog statističkog instituta (ONS) objavljenom pod nazivom “Imena beba u Engleskoj i Velsu”, najpopularnija imena u prošloj godini bila su “Oliver” kod muških i “Olivia” kod ženskih beba.

Najmanje 5.017 ženskih beba rođenih u prošloj godini dobilo je ime Olivia, a ovo ime prate Amelia, Emily, Isla i Ava.

Također, najmanje 6.623 muške bebe dobile su ime Oliver, a ostala popularna imena su Harry, Geoge, Jack i Jacob. No, ono što je interesantno jeste da se ime Muhammed nalazi među 10 najpopularnijih imena kod muške djece. Najmanje 3.908 beba dobilo je ime Muhammed.

ONS navodi kako je ime Muhammed bilo jedno od najćešćih imena kod muških beba u glavnom gradu Londonu i regiji Midlands.

Glavni grad Velike Britanije London ima 8,6 miliona stanovnika, od čega su 12 posto muslimani. U Ujedinjenom Kraljevstu živi ukupno tri miliona muslimana.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

KAKO JE KAKANJ DOBIO SVOJ PRVI AVION!

Rudolf Rudi Čajavec je partizanski avijatičar koji se, uz Franju Kluza, smatra jednim od pionira …