Naslovna / Zanimljivosti / Na proljeće iz Mostara letovi za Palma de Mallorcu, London, Lisabon…

Na proljeće iz Mostara letovi za Palma de Mallorcu, London, Lisabon…

Avio kompanija “Eurowings” započinje letove iz Mostara 16. maja 2018. godine, a letjet će se dva puta sedmično u Düsseldorf i Stuttgart.

“Prvi let bit će za Düsseldorf, za koji će biti uspostavljeni letovi srijedom i nedjeljom, dok će letovi za Stuttgart biti srijedom i subotom. Cijena karte za avion, odnosno jednosmjernog leta će biti od 39,99 eura”, rečeno je prije par mjeseci na konferenciji u Mostaru povodom dolaska njemačkog avioprijevoznika Germanwings u grad na Neretvi.

Avionske karte za linije Mostar – Dusseldorf, kao i Mostar – Stuttgart puštene su u prodaju već u novembru, a počekom 2018. godine Eurowings je Mostar povezao sa još nekim europskim destinacijama. Naime, kako se može vidjeti na web-stranici Eurowingsa, iz Mostara će avioni letjeti izravno za Düsseldorf i Stuttgart, odakle će putnici dalje moći ‘uvezati’ letove za nove destinacije, piše Bljesak.info.

Preko Düsseldorfa i Stuttgarta Mostarci će tako moći do španjolske Palma de Mallorce, potom Londona i Lisabona, ali i njemačkih gradova Berlina, Hamburga i Hannovera. Ostaje vidjeti hoće li Mostarci tradicionalno ljetovalište u Makarskoj zamijeniti pješčanim plažama Palma de Mallorce i Lisabona.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

KAKO JE KAKANJ DOBIO SVOJ PRVI AVION!

Rudolf Rudi Čajavec je partizanski avijatičar koji se, uz Franju Kluza, smatra jednim od pionira …