Naslovna / Zanimljivosti / U 101. godini skočio padobranom i oborio Ginisov rekord

U 101. godini skočio padobranom i oborio Ginisov rekord

Veteran Drugog svjetskog rata 101-godišnji Brajson Vilijem Verdun Hejs postao je nastarija osoba na svijetu koja je izvela skok padobranom….

Verdun Hayes tandemski skok izveo je zajedno sa članovima svoje porodice na aerodromu u Honitonu, na jugozapadu Engleske.

Zajedno sa njima skok su izveli i Hejsov sin, unuk, praunuk i čukununuk.

Hejs je ovim skokom, napunivši 101 godinu i 38 dana, oborio i Ginisov svjetski rekord koji je držao Kanađanin Arman Žendro, koji je 2013. godine skočio kada je navršio 101 godinu i tri dana.

Hejs je rekao da je želio da skoči padobranom i kada je imao 90 godina, ali da ga je spriječila sada pokojna supruga. On je prvi put skočio prošle godine, kada je imao 100 godina.

Hejs je služio u britanskoj armiji u Drugom svjetskom ratu, a odlikovan je Francuskom legijom časti zbog svog herojstva.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o A.K. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

KAKO JE KAKANJ DOBIO SVOJ PRVI AVION!

Rudolf Rudi Čajavec je partizanski avijatičar koji se, uz Franju Kluza, smatra jednim od pionira …