Naslovna / ZDK / Ataše za sigurnost Ambasade SAD-a Matthew Golbus posjetio MUP ZDK

Ataše za sigurnost Ambasade SAD-a Matthew Golbus posjetio MUP ZDK

Dana 21.02.2018. godine, u službenoj posjeti Upravi policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona boravio je ataše za sigurnost Ambasade SAD-a u BiH gospodin Matthew Golbus, kojeg je u svom uredu primio policijski komesar Semir Šut.

Komesar Šut je izrazio dobrodošlicu gospodinu Golbusu, te se zahvalio na podršci koju Sjedinjene Američke Države tokom proteklih godina pružaju na jačanju i profesionalizaciji policijskih struktura u Bosni i Hercegovini. U uvodnom dijelu sastanka komesar Šut je uvaženog gosta informisao i upoznao o načinu ustrojstva i djelovanja Uprave policije kojom rukovodi, akcionim planovima, te metodama djelovanja u okviru utvrđenih nadležnosti, sa posebnim akcentom na način rukovođenja, materijalno-tehničku opremljenost i obučenost policijskih službenika.

Ataše za sigurnost gospodin Matthew Golbus je izrazio zadovoljstvo prezentiranim podacima, kao i naporima koje Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona ulaže na jačanju i unapređenju sigurnosnog ambijenta na području Zeničko-dobojskog kantona. Takođe je ponudio podršku u dijelu razvijanja projekata policije koji u osnovi imaju rad i djelovanje u lokalnoj zajednici, kao i drugih projekata koji su planirani na nivou Uprave policije za naredni period.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Zli Brijeg Kakanj – 18 godina od najgore saobraćajne nesreće u poslijeratnoj BiH

Vjerovatno najteža saobraćajna nesreća u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini i jedna od najtežih nesreća od …