Naslovna / ZDK / Demobilisani borci iz Zenice tvrde da ih je iznevjerio gradonačelnik Fuad Kasumović

Demobilisani borci iz Zenice tvrde da ih je iznevjerio gradonačelnik Fuad Kasumović

Grupa demobilisanih boraca koja je danas iz Zenice trebala krenuti u Sarajevo na proteste oko 11 sati blokirala je magistralni put M-17 na lokaciji petlje u naselju Blatuša. “Naoružani” zastavama, lijekovima i voljom da izbore se za svoja prava, demobilisani borci su istakli da će ostati na cesti dok se ne ispune njihovi zahtjevi u Sarajevu.

 “​Pozivam​o​ građane Zenice da nas podrže. Dali smo krv za ovu državu, a ona ništa za nas nije obezbijedila. Živimo od svog znanja i pameti, a oni nas više od 20 godina maltretiraju”, kazao je predstavnik demobilisanih boraca Samir Kubat.
Istakli su kako ih je iznevjerio gradonačelnik Fuad Kasumović koji im je obećao autobuse za odlazak u Sarajevo, piše portal Klix.ba.

Ovo priznanje demobilisanih boraca iz Zenice je potvrdilo Saffovo upozorenje na manipulacije koje čini Fuad Kasumović. Gradonačelnik Zenice je prethodnih dana činio sve da okrene demobilisane borce protiv njegovih političkih protivnika. Sada je izdao i borce sa kojima je manipulisao.

Komentari koji slijede su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Kakanj Info. Komentarišite članak pristojno i u skladu s etičkim normama javnog obraćanja! Redakcija Kakanjinfo.com zadržava pravo da neprimjerene komentare bez upozorenja obriše, a u slučaju ponavljanja ili težih prekršaja i onemogući autora da nastavi komentarisanje!

o H.H. / kakanjinfo.com

Pogledaj i

Zli Brijeg Kakanj – 18 godina od najgore saobraćajne nesreće u poslijeratnoj BiH

Vjerovatno najteža saobraćajna nesreća u poslijeratnoj Bosni i Hercegovini i jedna od najtežih nesreća od …